Equilibrium

Welkom.
Blessure.
Shiatsu massage.
Vakantiestalling.
Workshop massage.
Contact.
Onze paarden.
Winkel.
Links.
Shiatsu mensen.

Shiatsutherapie voor paarden

Veel voorkomende blessures zijn o.a.: Rugproblemen, spierpijn en vast zitten van hals en schouder

 

Rugproblemen komen vaak voort uit de menselijke interactie met het paard. Denk hierbij aan: te vaak op de kleine volte rijden of longeren, slechte landing na een sprong, overnémen van het jonge paard, de gewenste hoofdhouding afdwingen of een slecht passend zadel. Enkele klassieke symptomen van rugproblemen zijn: het wegdrukken van de rug bij het poetsen, moeite met opzadelen, aansingelen of opstijgen. Niet in staat zijn om het gewicht naar de achterhand te verplaatsen. Verzet tijdens het rijden: bokken, steigeren, veelvuldig schrikken. Moeite met de (lengte-)buiging, scheef gaan, vaak struikelen, moeite met de zijgangen, scheef achterwaarts gaan.

 

Spierpijn

Overbelasting van de spieren komt vaak door zware training. In de spieren kunnen dan knoopjes ontstaan die de bewegingsvrijheid van het paard verminderen en pijn veroorzaken. Doordat het paard de bewuste spier wil ontlasten, worden andere spieren ingeschakeld om te compenseren. Deze raken op hun beurt overbelast en zo kan een simpele spierblessure een groot probleem veroorzaken. Zoals we allemaal weten is naast veel beweging voor een paard ook de nodige afwisseling in training belangrijk, denk daarbij aan een bosritje of balkjes lopen/sprongetje maken. Denk in alle gevallen aan een goede warming-up en cooling-down.

  

Contra-indicaties

 Wanneer kan uw paard niet gemasseerd worden:

Als een merrie drachtig is hoor ik dat graag vóór de massage. Bij twijfel adviseer ik om contact op te nemen met de dierenarts. Equilibrium stelt geen diagnose en de behandeling is nooit een vervanging voor de dierenarts!

 

Equilibrium | Anneke Takke | Tel. 06 - 245 77 2 99 | info@equilibrium-shiatsu.eu